Bu bakla yenir mi?


Bir dışarı çıkıp gelelim dedik. Hazırladık herşeyini, döndüğümüzde sadece altını yakacaktık ama karşılaştığımız manzara bu oldu. Bu kadar kararabiliyor muymuş? Yenir mi? Atsak mı, zehirlenmeyelim?
Bilen var mı?

özlem

iletişim: ozlemkutlu2@gmail.com

12 yorum:

  1. Sakın atmayın, zehirlenmezsiniz :) Sadece bakla da enginar gibi kararan cinsten.. biraz limonlu su yapın üstüne döküverin ve pişirin.. rengi açılır, açılmazsa da sorun etmeyin. Bir şey olmaz. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorum için :) annemi ikna edemiyorduk bu yorumu okudum ikna oldu sanki :))

      Sil
    2. Hay allah :) bir arkadaşım enginarı kararınca tam atıyordu, dediğim yöntemle pişirince tekrar rengi açıldı diye sevindi. Afiyet olsun.. :))

      Sil
    3. Şimdi biraz limonlu su döküp altını yaktık :) Tekrar çok teşekkürler

      Sil
  2. Ben de RSS'den yazıyı yeni görüp geldim. Demek ki sıkıntı olmuyormuş. Aklımızın bir kenarında dursun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pişirdik ama henüz yiyemedik, bugün akşam tadına bakıcaz :))
      limonlu su baklanın rengini açmadı ama. enginarda daha etkili herhalde :)

      Sil
  3. Annemde tuzlu suda bekletir kararmasın diye 😊çokta severim baklayı afiyet olsun canim benim sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi ya, limonlu su açmadı rengini, tuzlu suyu deneyelim bir dahakine unutmazsak :) sevgiler canım

      Sil
  4. Baklayı ayıklarken limonlu suda bırakılıyor kararmasın diye ama karardıktan sonra tekrar açıldığını sanmam. Bir dahakine tencereye koymadan onu limonlu suda bırakın bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bundan sonra öyle yapalım, genelde bekletmeden yapıyoruz ama olur da hemen pişiremezsek bu yöntem aklımızda artık :))

      Sil
  5. Merak ettigim bir sey var.Yorumlarda herkes "yiyin" deseydi,siz bu baklayi yiyecekmiydiniz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :D
      Ama annemin içine sinmemiş çöpe atmış, yiyemedik. Bu yüzden eğer yesek bir şey olur muydu öğrenemeyeceğiz :))

      Sil